Nota: Si llegiu aquest missatge és perquè no podeu visualitzar els arxius CSS vinculats a la pàgina o perquè utilitzeu un navegador que no compleix els estàndards.

Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró

Arxiu

Arxiu audiovisual

Enregistraments audiovisuals relacionats amb la història de Mataró i el Maresme.

Fiestas de las Santas de Mataró en el Año de la Victoria. Film rodat a Mataró el 1939, pocs mesos després d'acabada la Guerra Civil, a l'inici de la dictadura franquista. La pel·lícula, en suport de nitrat de cel·lulosa, es va salvar conservada al fons del Museu Arxiu Santa Maria - Centre d'Estudis Locals de Mataró. El 1992, en començar la tasca de recuperació del patrimoni fílmic de la comarca, Encarnació Soler va endegar les gestions perquè fos portada a l’arxiu de la Filmoteca de Catalunya i fos restaurada. Avui és un testimoni d’una època passada, únic a la ciutat, mostra de com els vencedors van voler implantar el seu ideari polític i social.

 

 

Més informació a l'article de M. Encarnació Soler i Alomà "Fiestas de las Santas en el Año de la Victoria. Una mostra del patrimoni cinematogràfic recuperat a Mataró", Fulls del Museu Arxiu de Santa Maria, 48, gener 1994, p. 42-49.

 

 

Secció de l'Arxiu

Capses amb films

 © 2006  Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró  •  Fet amb Xhtml i Css