Nota: Si llegiu aquest missatge és perquè no podeu visualitzar els arxius CSS vinculats a la pàgina o perquè utilitzeu un navegador que no compleix els estàndards.

Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró

Arxiu

Arxiu audiovisual

Enregistraments audiovisuals relacionats amb la història de Mataró i el Maresme.

1. Fiestas de las Santas de Mataró en el Año de la Victoria. Film rodat a Mataró el 1939, pocs mesos després d'acabada la Guerra Civil, a l'inici de la dictadura franquista. La pel·lícula, en suport de nitrat de cel·lulosa, es va salvar conservada al fons del Museu Arxiu Santa Maria - Centre d'Estudis Locals de Mataró. El 1992, en començar la tasca de recuperació del patrimoni fílmic de la comarca, Encarnació Soler va endegar les gestions perquè fos portada a l’arxiu de la Filmoteca de Catalunya i fos restaurada. Avui és un testimoni d’una època passada, únic a la ciutat, mostra de com els vencedors van voler implantar el seu ideari polític i social.

Més informació a l'article de M. Encarnació Soler i Alomà "Fiestas de las Santas en el Año de la Victoria. Una mostra del patrimoni cinematogràfic recuperat a Mataró", Fulls del Museu Arxiu de Santa Maria, 48, gener 1994, p. 42-49.

 

 

2. Restauració de la Capella dels Dolors de Santa Maria de Mataró, joia del Barroc. La Capella dels Dolors de la basílica de Santa Maria de Mataró és una de les joies patrimonials del Barroc català. Fou construïda per la Congregació dels Dolors entre 1698 i 1708. El gran pintor català Antoni Viladomat hi va realitzar un projecte integral de decoració entre 1722 i 1737. El conjunt és avui un dels més sumptuosos i ben conservats de Catalunya.

Entre setembre de 2015 i març de 2016, l’empresa Policromia SL, sota la direcció tècnica del Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya, va dur a terme una intervenció sobre les pintures dels paraments i la volta, que després de tants anys s’havien malmès. Atesa la complexitat de les diferents capes i zones a tractar, es va haver d’anar més enllà dels processos habituals de restauració de les pintures al tremp. El resultat de l’actuació ha permès de recuperar i fer visible bona part de l’esplendor original de la Capella.

 

 

 

 

 

Secció de l'Arxiu

Capses amb films

 © 2006  Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró  •  Fet amb Xhtml i Css